

| Těsto: | |
| špaldová mouka typ 1050 Lidl | 400 g |
| cukr krystal | 50 g |
| droždí | 42 g (1 kostka) |
| žloutek | 2 ks |
| mléko | 200 ml |
| olej | 150 ml |
| sůl | špetka |
| skořicový cukr | 1 ks (20g) |
| Náplň: | |
| jablka | 6 ks |
| skořicový cukr | 1 ks |
| med | 3 lžíce |
| rozinky | hrst |
| máslo | 3 lžíce |
| cukr moučka | dle potřeby |
Vůně jablek, skořice a medu k pozdnímu podzimu prostě patří. Můj dnešní odpolední plán je: ukrojit si kus tohohle koláče, uvařit si kakao, zachumlat se s mým malým zlobidlem do teplé deky a koukat na pohádky.
Těsto si nechávám zadělat a vykynout pekárnou na chleba. Program- Příprava těsta. Vykynuté těsto si rozdělíme na tři stejné části a z každé vyválíme podlouhlý plát - jako na závin. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Na těsto rovnoměrně rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme skořicovým cukrem, rozinkami a pokapeme medem. Těsto srolujeme jako roládu a pevně přitiskneme okraje. Nakrájíme na cca 6 cm pláty - šneky. Ty skládáme do máslem vymazané koláčové formy o průměru 29 cm. Necháme ještě cca 20 minut nakynout. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 20 minut dozlatova. Upečený teplý koláč potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Podrobné info: