

| Ingredience: | |
| zralé rozmačkané banány | 3 ks |
| třtinový cukr | 1/2 hrnku |
| špaldová mouka | 1 a 1/2 hrnku |
| vejce | 1 ks |
| kokosový olej | 1/3 hrnku |
| prášek do pečiva bez fosfátů | 1/2 balíčku |
| mletá skořice | 2 lžičky |
| přírodní vanilkové aroma | 1 lžička |
| sůl | špetka |
| Drobenka: | |
| třtinový cukr | 4 lžíce |
| ovesné vločky | 1/2 hrnku |
| nasekané mandle | 1/2 hrnku |
| strouhaný kokos | 1/4 hrnku |
| špaldová mouka | 2 lžíce |
| skořice | 1 lžička |
| přepuštěné máslo | 4 lžíce |
Miluji vůni skořice. Vždy, když peču skořicový koláč, jeho vůně se line celou kuchyní. No a tenhle se obzvlášť povedl. Je krásně nadýchaný, jemný a křupavá kokosovo-mandlová drobenka Vás prostě dostane.
V míse smíchejte banány, cukr, vejce, olej a vanilkové aroma. Přidejte mouku, kypřící prášek, skořici a špetku soli. Připravené těsto vlijte do formy vymazané kokosovým olejem. V další misce smíchejte všechny přísady na drobenku kromě másla. Poté přidejte máslo a pomocí rukou ho zapracujte tak, aby se spojilo se všemi surovinami a vytvořilo křupavou drobenku. Tou pak posypte připravené těsto a trochu ji zatlačte do koláče, aby Vám z něho potom nepadala. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 45 minut. Po vytažení ho necháme vychladnout a můžeme podávat.
Podrobné info: