

| hladká mouka | 50 g | 
| polohrubá mouka | 150 g | 
| pivo | 100 ml | 
| Hera | 1/2 kostky | 
| jemně nakrájené hlávkové zelí | 3 hrsti | 
| spařené hrozinky | 1 hrst | 
| cukr | 4 lžíce | 
| skořice | 1 lžíce | 
| citronová šťáva | |
| vejce | 1 ks | 
| strouhanka | 3 lžíce | 
| Ingredience: | 
Vyzkoušejte recept na závin s neobvyklými kombinacemi. Jedná se o kombinaci piva a zelí a přitom se jedná o sladkou chuť.
Mouku smícháme s kousky Hery a spolu s pivem vypracujeme těsto. Necháme 10 minut odpočinout, pak na pomoučeném válu vyválíme a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
 
 Zelí dusíme s olejem a vodou asi 15-20 minut. Pak slijeme a necháme vychladnout. Na těsto nasypeme strouhanku, zelí smíchané se skořicí a cukrem, podle chuti zakápneme citronovou šťávou.
 
 Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a zabalíme. Celý závin opět potřeme vajíčkem a dáme do vyhřáté trouby péct asi na 40 minut (cca 190°C).