Pažitka
Název:

Skotské vejce


Skotské vejce


Ingredience:
Ingredience:
mleté maso (vepřové a hovězí)600 g
sůl dle chuti
pepř dle chuti
česnek dle chuti
majoránka dle chuti
vejce4 ks
hladká mouka dle potřeby
vejce dle potřeby
storuhanka dle potřeby
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Došly vám nápady co připravit z mletého masa? Zkuste do něj zabalit vařené vajíčko a oběd je na světě. 

Maso s kořením a česnekem dobře promícháme, i bez vajíčka a strouhanky drží pohromadě.
Mezitím si vejce vložíme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme 6 minu. Uvařené vejce hned zchladíme. Vychladlé opatrně oloupeme a obalíme masovou směsí. Pak obalíme v trojobalu a usmažíme. Správně udělané skotské vejce musí mít trochu řidší žloutek.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno