

| Ingredience: | |
| škvarky | hrst |
| sádlo | 1 lžička |
| vejce | 2 ks |
| strouhnka | 1 lžíce |
| smetana | 3 lžíce |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
Škvarková omeleta s vejci je další chutnou kombinací pro předkrm, který můžete doprovodit zeleninou pro zlehčení celého jídla. Avšak takový čerstvý chléb pomazaný čerstvým máslem....taková malá nutriční bombička. Recept mám od své kamarádky a kuchařky Andreji Motlíkové.
Vejce důkladně vymícháme se smetanou a strouhankou, osolíme a opepříme.
Na pánev dáme škvarky a malinko sádla a necháme je trochu opéct, poté vlijeme vaječnou směs, necháme ztuhnout a obrátíme. Stačí nechat vejce pouze ztuhnout, nemusí být úplně opečená, aby se příliš nevysušila.