Pažitka
Název:

Škvarková pomazánka


Škvarková pomazánka


Ingredience:
Ingredience:
škvarky200 g
sádlo2 lžíce
středně velká cibule2 ks
velké okurky2 ks
vejce3 ks
česnek1 stroužek
plnotučná hořčice1 lžíce
dijonská hořčice1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Tahle pomazánka čekala na svoji příležitost už od prosince (dělala jsem ji před Vánocemi jako jedlý dárek). Proč, to ani nevím. Recept je přitom tak jednoduchý, že na něm nebyla zhola žádná práce. Tak teď, konečně! Milovníci škvarků tuhle pomazánku určitě znají. Odpůrce škvarků k její přípravě asi beztoho nijak motivovat nebudu. Ale vy všichni ostatní ji vyzkoušejte, je to výborná klasika!

Škvarky, sádlo (to můžeme předtím rozehřát, hmota se lépe spojí), česnek a hořčici rozmixujeme v robotu na jemno. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okurky a vejce a pomazánku důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme vychlazenou nejlépe na čerstvém chlebu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Pavlína Popelková

    zavřít okno