Pažitka
Název:

Škvarková pomazánka


Škvarková pomazánka


Ingredience:
Ingredience:
škvarky300 g
cibule1 ks
jablko1 ks
česnek4 stroužky
sádlo3 lžíce
sušená majoránka špetka
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Vzhledem k tomu, že jsem zde minule dávala recept na domácí pečivo, tak dnes přicházím s receptem na opravdu výbornou škvarkovou pomazánku. Díky tomu, že je v ní jablko, je velmi jemná.

Nejlépe chutná na domácím čerstvém pečivu a nejlépe se samozřejmě zapíjí pivem.

Škvarky rozemelte. Cibuli nakrájejte na drobné kostičky, jablko zbavte slupky a nakrájejte ho také na drobné kostičky. Na lžíci sádla orestujte cibuli, až zesklovatí. Přidejte jablko, prolisovaný česnek a ještě chvíli restujte. Poté odstavte z ohně, přidejte rozemleté škvarky, zbylé sádlo, osolte, opepřete, přidejte majoránku, kterou předtím promněte v dlani. Vše důkladně promíchejte a dejte do lednice, aby pomazánka vychladla. Poté můžete ihned podávat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Kateřina Homolová

    zavřít okno