Ingredience: | |
škvarky | 150 g |
hladká mouka | 300 g |
mléko | 120 ml |
sůl | 1 zarovnaná lžíce |
prášek do pečiva | 1/2 balíčku |
sůl a kmín | na posypání |
Včera jsem si zašla na Farmářské trhy na Náplavku. Krom spousty dobrot jsem si tam koupila i škvarkové tyčinky. Bylo to tak dobré, že jsem dnes musela vymyslet, jak je udělat i doma. Vyzkoušejte a snad vám budou chutnat stejně jako nám.
Škvarky si pomelte a nebo rozmixujte ve foodprocessoru a dejte do misky ke zbytku surovin. Nejprve promíchejte vařečkou a poté předělejte na pracovní plochu a zpracujte ručně.
Vyválejte plát o síle 3 cm a kolečkem nakrájejte na pruhy 2 cm široké. Stočte a položte na plech vyložený pečícím papírem.
Ideálně rozprašovačem pokropte vodou a posypte solí a kmínem.
Tyčinky pečte ve vyhřáté troubě na 200°C cca 15 - 20 minut.
Nechte vychladit a podávejte k pivu, vínu a nebo jen tak.
Dobrou chuť!
Podrobné info: