Pažitka
Název:

Skvělý tatarák


Skvělý tatarák


Ingredience:
Ingredience:
hovězí svíčková200 g
žloutek1 ks
cibule1/2 ks
pepř1/4 lžičky
sladká mletá paprika1/2 lžičky
pálivá paprika špetka
drcený kmín špetka
dijonská hořčice1 lžička
Heinz kečup2 lžíce
worcester1 lžička
kapary1 lžička
sůl dle chuti
světlá bageta nebo chleba na topinky dle potřeby
olej dle potřeby
česnek dle potřeby
Postup přípravy:

Když jsem kdysi dostala ochutnat tatarák poprvé, s brekem jsem se ptala mámy, jestli jsme tak chudý, že musíme jíst syrový maso. Netušila jsem, že nic dražšího prakticky neexistuje. Hovězí svíčková ale nemusí nutně stát bambilión. Stačí navštívit parádní řeznictví v Braníku , a pořádnej tatarák vás vyjde asi na stovku. Já ty kluky branický mám moc ráda. Můžete bejt úplnej lajk a oni vám spolehlivě doporučí a poradí to nejlepší, stačí se svěřit, co se chystáte uvařit. Maso mají z českých farem, čerstvost na vás křičí z pultu a je vidět, že se o svůj kumšt skvěle starají! Jo a úsměv? Ten je u nich samozřejmostí!

Maso nakrájíme na tenký nudličky, a pak – velmi ostrým nožem – na malinkatý kousíčky. Určitě maso nemelte, nechcete z toho mít karboše, žejoObčas použiju spodní díl tyčovýho mixéru – nádobku s nožema a kostky masa v něm lehce nasekám. Vznikne vám tak masová koule, kterou zpracujete do požadovaného tvaru a uprostřed uděláte důlek na žloutek.

Cibuli nebo šalotku nasekáte najemno, přidáte ostatní ingredience a důkladně vše vidličkou spojíte. Nakonec můžete ještě kápnout trochu kvalitního olivovýho oleje.
A hotovo. Už jen udělat topinky a můžete servírovat dobrotu, která je super třeba jako pohoštění na večírcích nebo oslavách.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno