

| Ingredience: | |
| brambory | 10 ks |
| tvaroh | 1 ks |
| hladká mouka | 200 g |
| cukr | dle chuti |
| bramborový škrob | 2 lžíce |
| cukr | 3 lžíce |
| vejce | 1 ks |
| mletý mák | dle potřeby |
| skořice | dle chuti |
| máslo | 1 lžíce |
Když není chuť na maso, volíme variantu jinou. Tyhle knedlíky jsou jistě doboru volbou.
Brambory si uvaříme ve slupce. Po vychladnutí je oloupeme, nastrouháme a lehce osolíme. Přidáme tvaroh, vejce, bramborový škrob, cukr a nakonec mouku. Na náplň si připravíme kastrůlek, kde si rozpustíme kousek másla, přidáme mletý mák, skořici a dle chuti cukr. Z těsta uděláme placičku, kterou plníme vychladlou směsí a uděláme kouli. Takto několik koulí dáme vařit do lehce osolené vody, kde je vaříme asi 8 minut, dle velikosti. Na talíři zdobíme cukrem, mákem a rozpuštěným máslem.
Podrobné info: