Pažitka
Název:

Sladkokyselá hovězí kližka z pomalého hrnce


Sladkokyselá hovězí kližka z pomalého hrnce


Ingredience:
Ingredience:
hovězí kližka vcelku800 g
smetana na vaření300 ml
hříbky ve sladkokyselém nálevu340 g
hrubozrnná hořčice3 lžíce
olej2 lžíce
hladká mouka1 lžíce
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Máte doma kus krásného svalu z hovězí kližky a zavařené hříbky ve sladkokyselém nálevu?
Jestli ano, nakrmte pomalý hrnec a poté i svou rodinku.

Maso opláchneme, osušíme a zlehka posypeme solí a pepřem. Pro lepší držení tvaru maso omotáme nití.
V pánvi rozehřejeme olej, maso na něm ze všech stran prudce orestujeme a poté ho přendáme do pomalého hrnce.
Výpek v pánvi vypláchneme 2lžícemi horké vody a nalijeme k masu. Přidáme hříbky i s nálevem, hořčici a hrnec přiklopíme poklicí. Hrnec zapneme na II.stupeň a vaříme 3 a půl hodiny.
Poté do hrnce přidáme smetanu ve které jsme rozmíchali mouku a opět přikryté poklicí vaříme na II.stupni ještě půl hodiny.
Maso z hrnce vytáhneme, odstraníme nitě a uchováme v teple. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérem a podle potřeby dochutíme solí.
Maso nakrájíme na porce a podáváme s omáčkou a knedlíkem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno