Pažitka
Název:

Sladkokyselý rajčatový chilli džem


Sladkokyselý rajčatový chilli džem


Ingredience:
Ingredience:
zralá rajčata800 g
tymián a saturejka několik sítek
feferonka2 ks
česnek3 stroužky
zázvor3 cm
ocet balsamico2 lžíce
vinný ocet2 lžíce
krém balsamico1 lžíce
třtinový cukr180 - 200 g
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Na recept jsem narazila na Prima Fresh, ale poměry surovin jsem si upravila k chuti své.

Polovinu rajčat s oloupaným česnekem, zázvorem, bylinkami a feferonkami rozmixujeme dohladka. Druhou polovinu posekejte na kousky (pokud chcete mít bez slupek, oloupejte je).
Vše vložíme do hrnce spolu s octy, cukrem a solí a na mírném ohni vaříme asi hodinu, možná o chvilku déle, do požadované hustoty. Necháme vychladnout a naplníme do vymytých sklenek. Poté uchováváme v lednici, popř. můžeme sklenky naplnit horkým džemem, uzavřít a obrátit dnem  vzhůru, dokud nezchladne.
Používáme k sýrům, grilovanému masu ...

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno