Ingredience: | |
zralá rajčata | 800 g |
tymián a saturejka | několik sítek |
feferonka | 2 ks |
česnek | 3 stroužky |
zázvor | 3 cm |
ocet balsamico | 2 lžíce |
vinný ocet | 2 lžíce |
krém balsamico | 1 lžíce |
třtinový cukr | 180 - 200 g |
sůl | dle chuti |
Na recept jsem narazila na Prima Fresh, ale poměry surovin jsem si upravila k chuti své.
Polovinu rajčat s oloupaným česnekem, zázvorem, bylinkami a feferonkami rozmixujeme dohladka. Druhou polovinu posekejte na kousky (pokud chcete mít bez slupek, oloupejte je).
Vše vložíme do hrnce spolu s octy, cukrem a solí a na mírném ohni vaříme asi hodinu, možná o chvilku déle, do požadované hustoty. Necháme vychladnout a naplníme do vymytých sklenek. Poté uchováváme v lednici, popř. můžeme sklenky naplnit horkým džemem, uzavřít a obrátit dnem vzhůru, dokud nezchladne.
Používáme k sýrům, grilovanému masu ...