

| Ingredience: | |
| květák | 6 ks |
| sůl | 160 - 180 g sůl |
| cukr | 220 g |
| hořčičná semínka | 2 lžíce |
| kuličky pepře | 1 lžíce |
| nové koření | 15 kuliček |
| hřebíček | 5 ks |
| chilli papričky | dle chuti |
| voda | 3,5 l |
| ocet | 1 l |
Dneska jsem narazila v Lidlu na krásné velké květáky za dvacku. Myslím, že za nižší cenu už se jich nedočkáme. A jelikož milujeme sladkokyselý květák, nebylo co řešit. Do košíku jich putovalo rovnou šest a je z nich 17 sklenic. Někdy sterilovaný květák časem trošku změní barvu, malinko zrůžoví, ale určitě to není na škodu. Co to způsobuje, fakt netuším...zřejmě nějaká chemická reakce a chemie mě nikdy nebavila. Jo a ještě jedna věc. Poláci tvrdí, že je to nejlepší věc na ranní kocovinu.
Květák omyjeme, zbavíme listů a rozebereme na růžice. Větší překrájíme klidně na čtvrtiny. Skládáme je raději košťálky dovnitř, půjde nám to tak lépe. Zalijeme lákem a uzavřeme pevně víčky. Sterilujeme 25 minut při 85-90°C .
Podrobné info: