Pažitka
Název:

Sladkokyselý sterilovaný květák


Sladkokyselý sterilovaný květák


Ingredience:
Ingredience:
květák6 ks
sůl160 - 180 g sůl
cukr220 g
hořčičná semínka2 lžíce
kuličky pepře1 lžíce
nové koření15 kuliček
hřebíček5 ks
chilli papričky dle chuti
voda3,5 l
ocet1 l
Postup přípravy:

Dneska jsem narazila v Lidlu na krásné velké květáky za dvacku. Myslím, že za nižší cenu už se jich nedočkáme. A jelikož milujeme sladkokyselý květák, nebylo co řešit. Do košíku jich putovalo rovnou šest a je z nich 17 sklenic. Někdy sterilovaný květák časem trošku změní barvu, malinko zrůžoví, ale určitě to není na škodu. Co to způsobuje, fakt netuším...zřejmě nějaká chemická reakce a chemie mě nikdy nebavila. Jo a ještě jedna věc. Poláci tvrdí, že je to nejlepší věc na ranní kocovinu.

Květák omyjeme, zbavíme listů a rozebereme na růžice. Větší překrájíme klidně na čtvrtiny. Skládáme je raději košťálky dovnitř, půjde nám to tak lépe. Zalijeme lákem a uzavřeme pevně víčky. Sterilujeme 25 minut při 85-90°C .

Podrobné info:
Počet porcí17 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno