

| Ingredience: | |
| středně velké brambory | 2 ks |
| špaldová mouka | 200 g |
| kysaná smetna | 160 g |
| rozpuštěné máslo | 80 g |
| šunka pokrájená na kostičky | 25 g |
| mořská sůl | 1 lžička |
| prášek do pečiva | 1 lžička |
| jedlá soda | 1/2 lžičky |
| pepř | špetka |
| drcený kmín | špetka |
| žloutky | 2 ks |
| bílky ušlehané v pevný sníh | 2 ks |
| Na zapečení: | |
| nastrouhaný tvrdý sýr | 50 g |
| nastrouhaná niva | 10 g |
| Na dozdobení: | |
| kvalitní kečup | dle chuti |
| červená cibulka | dle chuti |
| šunka | dle chuti |
| cherry rajčata | dle chuti |
Mám pro vás tip na snídani či večeři v podobně slaných vaflí, které jsem připravovala z brambor a špaldové mouky.
Nejprve si uvaříme ve slupce brambory, které následně oloupeme a nastrouháme na struhadle.
Ze všech ingrediencí vytvoříme trochu lepkavé těsto.
Pečeme v rozehřátém vaflovači 3 - 4 minutky.
Hotové vafle přendáme na plech, zasypeme sýrem a v troubě na 250 stupňů zapečeme 7 minut.
Zapečené vafle přendáme na talíř, zakápneme kvalitním kečupem, poklademe šunkou, cibulkou a přidáme cherry rajčata.
Podrobné info: