Pažitka
Název:

Slané koláčky s rajčaty a mozzarellou


Slané koláčky s rajčaty a mozzarellou


Ingredience:
Korpus:
vejce3 ks
olivový olej80 ml
najemno nastrouhaná mrkev180 g
ovesné vločky Nature’s Promise150 g
hladká mouka200 g
kurkuma1/4 lžičky
prášek do pečiva1 a 1/2 lžičky
himalájská sůl1/2 lžičky
Náplň:
vejce2 ks
mozzarella125 g
plnotučné mléko200 ml
cheddar50 g
cherry rajčátka100 g
nasekané čerstvé bylinky (šalvěj, estragon, tymián)1 lžíce
kurkuma špetka
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Neobvyklé mrkvové těsto udělá z obyčejných koláčků opravdovou delikatesu. Náplň můžete obměňovat podle své fantazie a díky tomu okouzlit nejen nečekanou návštěvu, ale i vaše děti, když jim budete připravovat svačinu do školy.

1. Vejce s olivovým olejem dáme do mísy a v robotu nástavcem typu K rozmícháme. Přidáme mrkev, rozmixované ovesné vločky, muku, kurkumu, prášek do pečiva a sůl. 

2. Formičky na tartaletky si vymažeme důkladně máslem a plníme je vzniklým těstem. Pečeme na 170 stupňů 15 minut.

3. Mezitím si připravíme náplň. Smícháme vejce, mléko, nasekané bylinky, nastrouhanou mozzarellu a cheddar. Ochutíme kurkumou a solí. Rajčátka si rozkrojíme napůl. 

4. Upečené tartaletky plníme náplní a nakonec ozdobíme půlkami cherry rajčátek. Pečeme na 180 stupňů cca 15 minut.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno