Pažitka
Název:

Slané koláčky s vajíčkem a čedarem


Slané koláčky s vajíčkem a čedarem


Ingredience:
Ingredience:
nerozválené listové těsto1 balení
vejce4 ks
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
kvalitní šunka s velkým podílem masa dle potřeby
čerstvě nasekaná petrželka dle chuti
máslo dle potřeby
žampiony nakrájené na plátkycca 5 ks
cherry rajčata dle potřeby
nahrubo nastrouhaný čedar dle potřeby
Postup přípravy:

Tenhle recept mi padl do oka hned, jak jsem ho uviděla v nějakém vydání Albert magazínu, prostě ideální nedělí slaná snídaně na vidličku, taková vajíčka se šunkou a sýrem trochu jinak. Vypadají luxusně a i tak chutnají. Jsou rychlé a jednoduché takže co chtít víc než je ochutnat?

Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C a listové těsto rozválíme, ideální je trošku silnější než jsme zvyklé na štrúdl a nakrájíme na 4 stejně velké obdélníky nebo jaké tvary chcete, rozhodně se s tím nějak netrapte, stejně jako já. U jednotlivých kousků lehce přehrneme strany dovnitř, abychom tím vytvořily trochu okraje. A dáme péct do trouby na plech vyložený pečícím papírem lehce dozlatova. 

Mezitím si opečeme dozlatova na másle žampiony, pěkně zprudka a nakonec je dokonale dochutíme solí a pořádně opepříme, jsou ideální trochu pálivé. V tuto chvíli bychom měli mít upečené těsto, které vyndáme z trouby, středy trochu splácneme lžící a navrstvíme na ně kousky šunky, cherry rajčátek, žampiony a rozklepneme na ně vajíčko. Vše posypeme petrželkou, osolíme a opepříme. Navrch nastrouháme trochu sýra a dáme do trouby na pár minut, dokud vajíčko nebude mít konzistenci, jakou si přejete. Poté už jen servírujeme, je nutné podávat ještě teplé. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno