Pažitka
Název:

Slané lívance


Slané lívance


Ingredience:
Ingredience (2 - 4 porce):
mléko250 ml
polohrubá mouka125 g
vejce (bílky a žloutky zvlášť)2 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
pažitka dle chuti
Postup přípravy:

Krásné ráno! My dnes máme volníčko, tak jsem připravila k snídani slané pažitkové lívance. K tomu jsme si dali ještě restované hnědé žampionky, rajčátka a volské oko.

Mléko, žloutky a mouku společně prošlehejte. Z bílků se špetkou soli vyšlehejte sníh. Vše poté opatrně spojte v těsto. Vmíchejte velkou lžíci posekané pažitky a dochuťte solí a pepřem. Pečte v lívanečníku. 

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno