

| Ingredience: | |
| hladká špaldová mouka | 200 g |
| polohrubá mouka | 50 g |
| prášek do pečiva bez fosfátů | 1/2 ks |
| sůl | 1/2 lžičky |
| sterilované žampiony | 175 g |
| sušená rajčata | 10 ks |
| feta sýr | 60 g |
| česnek | 2 stroužky |
| provensálské koření | 1 lžička |
| mléko | 200 ml |
| olivový olej | 60 ml |
Hodí se jako sváča do ručky, pohoštění pro návštěvu nebo i jako chuťovka na večerní mlsání. Jsou výborné teplé i studené.
Nejdříve si namočíme sušená rajčata do horké vody, aby změkla. Následně smícháme sypké ingredience (mouka, sůl, prášek do pečiva) a v jiné nádobě ostatní přísady. Mléko, olivový olej, prolisovaný česnek, provensálské koření a rozdrobený feta sýr dobře promícháme. Žampiony slijeme a nakrájíme spolu s rajčátky na malé kostičky a přidáme ke směsi. Nakonec obsah obou nádob promícháme dohromady. Plníme muffinové formičky asi do 3/4 obsahu a pečeme na 190 stupňů cca 30 minut.
Podrobné info: