Pažitka
Název:

Slané muffiny z červeného zelí

vegetariánský recept


Slané muffiny z červeného zelí


Ingredience:
Ingredience:
čerstvé červené hlávkové zelí (jedna menší hlávka)850 g
vejce3 ks
celozrnná pohanková mouka1/2 hrnku
kypřící prášek2 lžičky
sůl1 lžička
drcený kmín2 lžičky
mleté nové koření3/4 lžičky
Postup přípravy:

Jak už jsem se někde zmínila, bezlepkové pečení mi moc nejde, pokud se teda bavíme o něčem, co většinoví jedlíci za pečivo považují. A protože nemá cenu lámat to přes koleno, tak jsem se rozhodla na to jít z druhé strany a nesnažit se za každou cenu vytvořit chleba nebo rohlík. 

Tyhle muffiny se ani nesnaží tvářit, že jsou pečivo. Ale nechají se obložit šunkou nebo namazat pomazánkou úplně stejně jako normální rohlík (ideálně pokud máte formu na podlouhlejší tvary, já mám tuhle). A ještě se pak můžete pochválit, jakou hromadu zeleniny jste snědli.

Zelí nasekejte v robotu, nebo nakrájejte nožem na malinké kousky (tak do půl centimetru, aby zelí nezůstalo tuhé). Přidejte sůl, koření a kypřící prášek a promíchejte. Pak přidejte vajíčka tak, aby obalily všechno zelí. Nakonec přisypte mouku a umíchejte řidší těsto. Ve formě na muffiny (nebo jiné tvary) pečte asi 30 minut na cca 180°C.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Zuzana Urbánková

    zavřít okno