Pažitka
Název:

Slaninový džem a rukolové pesto


Slaninový džem a rukolové pesto


Ingredience:
Ingredience:
slanina nakrájená na kostky680 g
velká cibule1 ks
česnek3 stroužky
hnědý cukr80 g
kmín1/2 lžičky
pepř1/2 lžičky
silná káva180 ml
jablečný ocet120 ml
javorový sirup60 ml
Rukolové pesto:
rukola dle potřeby
olivový olej dle potřeby
čerstvá chilli paprička dle chuti
Postup přípravy:

Slaninový džem s rukolovým pestem na topinkách z domácího chleba. Omlouvám se těm, které to znáte, ale pro mě je to jak kdybych objevila Ameriku!!!! Je to skvělé!!!

V hrnci dozlatova opečeme slaninu. Necháme ji vykapat a v hrnci necháme lžíci výpeku, na kterém zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme cukr, kmín, pepř, kávu, ocet, sirup a směs přivedeme k varu. Vložíme zpět slaninu a vše zvolna vaříme zhruba 2 hodiny. Hotovou, ještě horkou směs rozmixujeme do jemnější konzistence. Podáváme na čerstvém opečeném chlebu s rukolovým pestem.
Na pesto rozmixujeme rukolu s troškou olivového oleje, přidáme nasekanou chilli papričku.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Tereza Pekárková

    zavřít okno