Pažitka
Název:

Slaninový sendvič s domácí chilli majonézou


Slaninový sendvič s domácí chilli majonézou


Ingredience:
Rajčata:
velká masitá rajčata4 ks
extra olivový olej dle potřeby
čerstvý nebo sušený tymián dle chuti
česnek, posekaný nahrubo2 stroužky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Domácí chilli majonéza:
jemný olivový olej250 ml
vejce3 ks
citron - šťáva (přidáváme raději postupně)1 ks
prolisovaný česnek1 stroužek
dijonská hořčice1 lžíce
mletá uzená paprika1/2 lžičky
sladká mletá paprika1/2 lžičky
chilli drcené sušené papričky1/2 lžičky
krupicový cukr1 lžíce
mořská sůl1 lžička
Dokončení:
světlý chléb, na tenčí plátky a na sucho opečený dle potřeby
kvalitní libová slanina, opečená dozlatova250 g
polníček dle chuti
rukola dle chuti
Postup přípravy:

Tohle je absolutní dobrota, je to šíleně kalorické, ale hříšně dobré. A vaši miláčci vám za tuhle dobrotu budou doslova líbat ruce! Za prvé, který chlap by nemiloval slaninu a za druhé domácí chilli majonézu? No úžasná kombinace. Suroviny jsou psané pro dvě osoby.

Rajčata

Tyto rajčátka si doslova zamilujete, jejich příprava je sice časově náročná, ale stojí za to být trpělivý. Troubu si předehřejeme na 160°C a plech vyložíme pečícím papírem. Rajčata nakrájíme na plátky a poklademe na plech. Posypeme lehounce solí, pepřem, tymiánem, nasekaným česnekem a zakapeme lehce olivovým olejem. Dáme do trouby péct bez obracení cca 40 - 45 minut. Krásně zesládnou, zkoncentrují chuť a budou měkoučká a chuťově podobná sušeným.

Domácí chilli majonéza

Do mixéru dáme kromě oleje všechny suroviny a umixujeme dohladka. Poté postupně po maličkých částech přidáváme olej. Vždy trošku a pořádně promixujeme, tímto pomalým postupem dosáhneme krásně hladké a husté konzistence. Výsledná majonéza má být trochu pálivá, s jemným nádechem sladkosti a hořčice. Při tomto množství vám zbude i do zásoby, pokud tedy chcete jen na recept, použijte polovinu surovin.

Dokončení

Když máme všechno nachystané, rajčátka hotová a mírně vychladlá, nezbývá než sendvič dát dohromady. Na plátek chleba rozetřeme tenčí vrstvu majonézy, poklademe rajčátky, rukolou, polníčkem, slaninou a navrch opět chléb namazaný majonézou. Nyní už jen podáváme. Doporučuji s dobře vychlazeným pivem a ještě aby byla slanina i rajčata vlažná, tak si sendvič vychutnáte nejlépe.

Dobrou chuť

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno