Pažitka
Název:

Slaný dort

bezlepkový recept


Slaný dort


Ingredience:
Ingredience:
uvařené brambory500 g
uvařená mrkev1 ks
uvařený batát1 ks
smetana (domácí)250 ml
vejce3 ks
prolisovaný česnek dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
černé olivy50 g
zelená paprika150 g
červená paprika150 g
cherry rajčátka (nakládaná rajčata)100 g
niva150 g
gouda100 g
Na ozdobu:
Skyr jogurt (kysaná smetana)100 g
dýňový olej1 lžíce
cherry rajčátka dle chuti
peprika dle chuti
olivy dle chuti
bazalka dle chuti
Postup přípravy:

Tento dort je extrémně jednoduchý a velmi levný. Navíc zasytí celou rodinu. Je ve vegetariánské verzi, ale bylo by velmi chutné přidat pokrájenou šunku, či uzené maso.

Předehřejeme troubu na 200 stupňů. Do velké mísy dáme brambory, mrkev, batát, sýry, vejce, smetanu a koření. Tyčovým mixérem rozemeleme. Ne na úplnou kaši pokud chceme mít v koláči texturu.

Zeleninu a olivy nakrájíme na malé kousky a vmícháme do směsi.

Těsto dáme do dortové formy (mám silikonovou) a pečeme cca 45 minut do zlatova.

Pak můžeme dozdobit jogurtem s olejem, vytvořit nočky a zeleninou dle fantazie.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Kačka Tichá

    zavřít okno