Pažitka
Název:

Slaný dýňový koláč pro děti od 1 roku


Slaný dýňový koláč pro děti od 1 roku


Ingredience:
Ingredience:
dýně (doporučuji Hokkaido)250 g
hladká špaldová mouka (použila jsem celozrnnou)100 g
olej100 ml
vejce4 ks
šunka100 g
řecký jogurt150 g
strouhaný sýr parmazánového typu hrst
středně velká cibule1 ks
česnek3 stroužky
kypřící prášek (bezfosfátový)1/2 balíčku
sůl (nebo podle chuti)1 lžička
Postup přípravy:

Dýňové období je v plném proudu a já jsem tentokrát měla chuť na nějaké slané pečení. Tak jsem spojila příjemné s užitečným a vznikl tenhle výtečný koláč. Můžete si ho dát teplý i studený, stejně jako s ním klidně pohostíte i návštěvu.

Cibuli nakrájejte na jemno a šunku na nudličky. V pánvi rozpalte malé množství oleje a šunku s cibulí na něm osmahněte. V poslední třetině smažení přidejte i na drobno nakrájený česnek a společně dodělejte do zlatova. Odstavte. Syrovou dýni nastrouhejte na hrubé části struhadla a přidejte k ní vejce, olej, řecký jogurt, na jemno nastrouhaný sýr, sůl, kypřící prášek a také směs z pánve. Promíchejte a poté zapracujte mouku.

Výsledné těsto by mělo být konzistencí asi jako třeba těsto na bábovku. Nalijte je do vymazaného a vysypaného plechu (nebo stačí vyložit pečícím papírem) a pečte v troubě rozpálené na 180 °C (horkovzduch) zhruba 30 – 40 minut. Upečení poznáte stejně jako u buchet na špejli – pokud na ní těsto zůstává, je koláč ještě syrový.

Dětská specifika:

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno