Pažitka
Název:

Slaný karamel


Slaný karamel


Ingredience:
Ingredience:
třtinový cukr200 g
30% smetana1 kelímek
málo3 lžíce
mořská sůl špetka
Postup přípravy:

Na tuhle dobrotu jsem se už delší dobu chystala, ale pořád jsem to odkládala. Po ochutnání se ptám sama sebe, proč sakra? Je to návyková záležitost!

Nejdříve vysypeme rovnoměrně cukr na pánev (nebo hrnec s tlustým dnem) ten necháme rozpustit (ne úplně do hněda, rychle se může spálit tak pozor) potom přidáme máslo a teprve teď zapojíme vařečku, cukr samotný vůbec nemíchat. Jakmile se máslo rozpustí tak přidáváme smetanu a pořád mícháme, dokud nebude hmota hezky hladká. Necháme trochu zchladnout a nalijeme do uzavíratelné skleničky. Skladujeme v lednici.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Veronika Davidová

    zavřít okno