Pažitka
Název:

Slaný karamel


Slaný karamel


Ingredience:
Ingredience:
bílý nebo světlý třtinový cukr200 g
máslo90 g
33% smetana120 ml
mořská sůl1 lžička
Postup přípravy:

Pro milovníky sladkého je tahle neobvyklá dobrůtka nutností. Kombinace sladkého a slaného je návyková. Slaný karamel můžete použít do náplně cheesecaku, do krémů na cupcakes nebo do makronek, na zmrzlinu, do nepečených čokoládových dezertů. Je ale velmi pravděpodobné, že na něj budete chodit jen tak se lžičkou (jsem toho důkazem).

V rendlíku za stálého míchání zahříváme cukr. Nejprve se vytvoří hrudky, nepřestáváme míchat, za chvilku se začnou hrudky rozpouštět. Po úplném rozpuštění cukru opatrně přidáme nakrájené máslo, bude hodně bublat, a stále směs mícháme. Máslo se krásně rozpustí za zhruba 2 minutky, Velmi opatrně přilijeme smetanu a za stálého míchání necháme probublávat, až je vše krásně konzistentní a hlaďoučké. Rendlík odstavíme a do karamelu vmícháme sůl.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Tereza Pekárková

    zavřít okno