

| Těsto: | |
| hladká mouka | 300 g |
| sůl | 1 lžička |
| žloutek | 1 ks |
| sušené droždí | 10 g |
| vlahé mléko | 200 ml |
| olej | 50 ml |
| Náplň: | |
| cibule | 1 ks |
| paprika | 1 ks |
| žampiony | dle chuti |
| pečené vepřové maso | kousek |
| uzené maso | kousek |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| olej | trochu |
Také máte občas v lednici různé zbytky? Tady máte tip, jak s nimi naložit.
Na oleji orestujeme cibuli, papriku, žampiony, osolíme a opepříme. Necháme vychladnout.
Suroviny na těsto zpracujeme a necháme vykynout, pak rozválíme na 4 placky, které podle talíře ořízneme dokulata, na jednu placku navršíme náplň asi tak 2 cm od kraje, které potřeme bílkem, přiklopíme druhou plackou, ozdobně zakončíme. Doprostřed uděláme malý otvor, aby mohla unikat pára, potřeme bílkem. Takto připravíme i druhý koláč a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 st. dozlatova. Koláč chutná teplý i studený.
Podrobné info: