Pažitka
Název:

Slaný koláč


Slaný koláč


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka300 g
sůl1 lžička
žloutek1 ks
sušené droždí10 g
vlahé mléko200 ml
olej50 ml
Náplň:
cibule1 ks
paprika1 ks
žampiony dle chuti
pečené vepřové maso kousek
uzené maso kousek
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej trochu
Postup přípravy:

Také máte občas v lednici různé zbytky? Tady máte tip, jak s nimi naložit.

Na oleji orestujeme cibuli, papriku, žampiony, osolíme a opepříme. Necháme vychladnout.

Suroviny na těsto zpracujeme a necháme vykynout, pak rozválíme na 4 placky, které podle talíře ořízneme dokulata, na jednu placku navršíme náplň asi tak 2 cm od kraje, které potřeme bílkem, přiklopíme druhou plackou, ozdobně zakončíme. Doprostřed uděláme malý otvor, aby mohla unikat pára, potřeme bílkem. Takto připravíme i druhý koláč a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 st. dozlatova. Koláč chutná teplý i studený.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno