Pažitka
Název:

Slaný podzimní koláč


Slaný podzimní koláč


Ingredience:
Ingredience:
listové těsto1 balení
olivový olej trochu
červená a žlutá cibule6 ks
balzamikový ocet2 lžíce
třtinový cukr1 lžíce
černé olivy nahrubo posekaných větší hrst
směs lesních hub dle potřeby
čerstvý tymián pár snítek
pepř špetka
sůl špetka
Postup přípravy:

Tenhle recept byla taková moje záchrana, když jsem měla málo času a nevěděla co udělat dobrého k večeři. 

Tuším, že jsem si ho vystřihla z Apetitu, ale s jistotou už to tvrdit nemůžu :) Ale je to mňamka a strašně jednoduché, myslím, že bude skvělé jako pohoštění pro přátele. Z tohohle koláče na mě prostě dýchá podzim a ta zemitá chuť je dokonalá :) Od prvního pokusu jsme ho dělali již víckrát a nikdy nezklamal :)

Troubu předehřejeme na 200°C. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky, olivy posekáme nahrubo. V pánvi na troše oleje opékáme pomaličku cibuli dozlatova, cca 20minut. Když máme hotovo, vmícháme nakrájené houby a po pěti minutách cukr, ocet, sůl, tymián, pepř a vše dusíme ještě dvě minutky.   Ochutnáme a podle chuti přidáme co je třeba.

Rozválené těsto rozložíme na plech, okraje trochu srolujeme, aby vznikl zvýšený okraj.  Směs rozprostřeme na listové těsto, posypeme olivami a dáme na dvacet minut zapéct do trouby. A už se jen těšíme na božskou pochoutku :)  Vyndáme a ihned podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno