Pažitka
Název:

Slaný špaldový koláč s červenou řepou a rozmarýnem


Slaný špaldový koláč s červenou řepou a rozmarýnem


Ingredience:
Ingredience:
celozrnná špaldová mouka300 g
máslo nebo Ghí + na vymazání formy150 g
voda nebo minerálka1 lžíce
menší červená řepa (uvařená nebo upečená v alobalu (oloupaná)5 ks
vejce4 ks
rostlinná smetana200 ml
himalájská sůl dle chuti
čerstvě namletý pepř dle chuti
rozmarýn1 - 2 lžičky
mleté vlašské ořechy (drobenka) dle chuti
mungo klíčky dle chuti
čerstvá petrželka dle chuti
Postup přípravy:

Že by quiche? Moc mi tohle pojmenování nepřirostlo k srdci, ale ano asi je to quiche. Je to jedno z těch jídel, kde dobře upotřebíte zbytky příloh nebo zeleniny, kdo jí sýry tak i sýrů. V mém podání vařené brambory a plátky mrkve... Takže neplýtvejte jídlem, dá se určitě ještě vymyslet nějaká  dobrota!

Troubu si zapneme na 180°C. Mouku se změklým máslem promneme rukama a přidáme trošku vody. Vypracujeme těsto a necháme ho v lednici uležet. Do vymazané koláčové formy přeneseme vyválené těsto a vytvarujeme okraje, propícháme dno vidličkou a dáme na 10 minut předpéct.

Vejce vyšleháme se smetanou, solí a kořením. Řepu a brambory nakrájíme na plátky. Střídavě je vrstvíme na korpus, nakonec zalijeme vejci. Pečeme asi 20-30 minut, dokud vejce nazatuhnou a povrch se trochu neopeče.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno