Pažitka
Název:

Slaný štrúdl se zelnou náplní


Slaný štrúdl se zelnou náplní


Ingredience:
Ingredience:
listové těsto500 g
slanina50 g
cibule1 ks
kmín dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
cukr dle chuti
párky3 ks
sterilované zelí200 g
šunka od kosti4 plátky
malá brambora1/2 ks
vejce1 ks
Postup přípravy:

Závin z listového těsta nemusí být pouze sladký, tak proč nezkusit změnu a upéct jej na slaný způsob? Můžete jej naplnit tím, co máte rádi, já zvolila zelí a uzeninu.

Nejprve si opečte slaninu na kostičky. Na ní cibulku a poté i zelí s kmínem. Oslaďte podle chuti a poduste doměkka.

Na závěr vmíchejte najemno nastrouhanou bramboru, která se rozvaří a zelí zahustí.

Těsto si rozválejte, poklaďte na jednom okraji v řadě šunkou a potřete zelnou směsí. Na druhý konec oproti šunce dejte párky a stočte.

Potřete vejcem a spojem položte na plech vyložený pečícím papírem. Posypat můžete kmínem a hrubou solí.

Dejte do trouby a pečte do zlatova.

Jestliže si chcete pohrát s nějakým nařezáváním a zdobením, meze se kladou.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno