Pažitka
Název:

Slaný tvarohový koláč s jablky, cibulí a uzeninou


Slaný tvarohový koláč s jablky, cibulí a uzeninou


Ingredience:
Tvarohové těsto:
hladká špaldová mouk200 g
prášek do pečiva bez fosfátů1 lžička
sůl1/2 lžičky
tvaroh125 g
mléko75 ml
Náplň:
šalotka3 ks
jablko2 ks
uzenina125 g
Přeliv:
Crème Fraîche150 g
vajíčka2 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

U nás dnes celý den svítilo sluníčko, a protože jsme chtěla být s dětmi venku, tak jsem večeři rozhodla již ráno - slaný koláč. Mám ráda kombinaci slaného a sladkého, a i když jsem v koláči použila sladká jablka, věřím, že s kyselými by to mohlo být ještě dokonalejší. Domácí uzené, vajíčka od dědečka a mléko přímo od krávy a mohlo se začít. Nevím jak vám, ale mně chutnají slané koláče více za studena.

Z mouky, tvarohu, prášku do pečiva, soli a mléka vypracujeme těsto a necháme 30 min. v ledničce odpočinout. 
Na másle osmažíme 3 nakrájené šalotky, poté přisypeme nakrájená a oloupaná jablka a uzeninu. Restujeme asi 5 minut. Do vymazané formy rozprostřeme těsto, převrstvíme orestovanou směsí a přelijeme směsí Crème Fraîche s rozmíchanými vajíčky se solí a pepřem. Pečeme 40 minut při 180 stupních.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Monika Dvořáková

    zavřít okno