

| Tvarohové těsto: | |
| hladká špaldová mouk | 200 g |
| prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
| sůl | 1/2 lžičky |
| tvaroh | 125 g |
| mléko | 75 ml |
| Náplň: | |
| šalotka | 3 ks |
| jablko | 2 ks |
| uzenina | 125 g |
| Přeliv: | |
| Crème Fraîche | 150 g |
| vajíčka | 2 ks |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
U nás dnes celý den svítilo sluníčko, a protože jsme chtěla být s dětmi venku, tak jsem večeři rozhodla již ráno - slaný koláč. Mám ráda kombinaci slaného a sladkého, a i když jsem v koláči použila sladká jablka, věřím, že s kyselými by to mohlo být ještě dokonalejší. Domácí uzené, vajíčka od dědečka a mléko přímo od krávy a mohlo se začít. Nevím jak vám, ale mně chutnají slané koláče více za studena.
Z mouky, tvarohu, prášku do pečiva, soli a mléka vypracujeme těsto a necháme 30 min. v ledničce odpočinout.
Na másle osmažíme 3 nakrájené šalotky, poté přisypeme nakrájená a oloupaná jablka a uzeninu. Restujeme asi 5 minut. Do vymazané formy rozprostřeme těsto, převrstvíme orestovanou směsí a přelijeme směsí Crème Fraîche s rozmíchanými vajíčky se solí a pepřem. Pečeme 40 minut při 180 stupních.