Pažitka
Název:

Slaný závin z podmáslí


Slaný závin z podmáslí


Ingredience:
Ingredience na těsto:
hladká mouka300 g
sůl1 lžička
jedlá sůl1 lžička
vejce1 ks
olivový olej50 ml
vlažné podmáslí20-250 ml
Náplň:
tvaroh1 vanička
roztíratelný sýr100 g
šunka100 g
sůl1 špetka
pepř1 špetka
tymián1 hrstička
vejce na potření1 ks
Postup přípravy:

A máme tu zase jednu výbornou záležitost, v podobě slaného závinu. Hodí se na cesty, jako svačinka, večeři nebo pohoštění pro nečekanou návštěvu.

Do misky vlijeme vlažné podmáslí a vmícháme jedlou sodu, soda se aktivuje a můžeme vmíchat vajíčko a olej.
Do druhé mísy vsypeme prosátou mouku, promícháme se solí a přilijeme podmáslí, vše dobře propracujeme a necháme 20 minut těsto odpočinout.

Zatím promícháme tvaroh se sýrem, přidáme sůl a pepř, tymián. šunku nakrájíme a necháme ji stranou.
Těsto rozdělíme na dva stejně velké díly a na jemně pomoučeném vále každý díl rozválíme na obdélník. těsto potřeme náplní, posypeme nakrájenou šunkou a zavineme.
Oba záviny dáme na plech s pečícím papírem a potřeme vajíčkem.
Propícháme špejlí a vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 190 st. dozlatova.
Po vychladnutí nakrájíme.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Važanská

    zavřít okno