Pažitka
Název:

Slavnostní bramborové RÖSTI s tuňákovým krémem


Slavnostní bramborové RÖSTI s tuňákovým krémem


Ingredience:
Ingredience na rösti:
brambory300 g
bramborový škrob3-4 lžičky
přepuštěné máslo na smažení1 bal
sůl1 špetka
pepř1 špetka
Na tuňákový krém:
tuňák ve vlastní šťávě130 g
krémový sýr80 g
čerstvé nasekané bylinky1 hrst
sůl1 špetka
pepř1 špetka
Na pažitkový krém:
krémový sýr100 g
čerstvá nasekaná pažitka1 hrst
sůl1 špetka
Zdobení:
čerstvé bylinky dle chuti1 hrst
nasekané pistácie1 hrstička
Postup přípravy:

Máme před sebou spoustu nejen svátečních dnů, tak jsem pro vás vymyslela i jeden sváteční recept. Neznamená to ale, že v kuchyni strávíte spoustu času. Naopak, tento recept je hotový za chvilku a myslím, že s ním určitě všechny překvapíte. Ať už si ho připravíte jako předkrm na Vánoce, nebo jako pohoštění na Silvestra, uvidíte, že budete nadšení.

  1. Brambory si oloupeme, nastrouháme nahrubo, osolíme (zhruba ½ lžičky) a necháme 5 minut odstát. Poté z brambor vymačkáme přebytečnou tekutinu (nejlépe přes plátno). Brambory opět trochu osolíme a smícháme s bramborovým škrobem. Na pánvi si rozpálíme přepuštěné máslo a smažíme na něm z obou stran bramborové rösti (tvoříme placičky zhruba o velikosti 4-5 cm). 

  2. Do vyšší misky si dáme tuňáka (dobře okapeme šťávu), krémový sýr, bylinky, sůl a pepř. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému. Krém si dáme do zdobicího sáčku a vložíme vychladit do lednice.

  3. Mezitím si připravíme pažitkový krém. Sýr si smícháme s nasekanou pažitkou a osolíme ho podle chuti. Také ho dáme do zdobicího sáčku.

  4. Vychladlé rösti ozdobíme tuňákovým a pažitkovým krémem. Nakonec můžete rösti ozdobit nějakou čerstvou bylinkou nebo různými výhonky a posypat nasekanými pistáciemi.


    Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno