Název:Slavnostní bramborové RÖSTI s tuňákovým krémem
Ingredience:
Ingredience na rösti: |
brambory | 300 g |
bramborový škrob | 3-4 lžičky |
přepuštěné máslo na smažení | 1 bal |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
Na tuňákový krém: |
tuňák ve vlastní šťávě | 130 g |
krémový sýr | 80 g |
čerstvé nasekané bylinky | 1 hrst |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
Na pažitkový krém: |
krémový sýr | 100 g |
čerstvá nasekaná pažitka | 1 hrst |
sůl | 1 špetka |
Zdobení: |
čerstvé bylinky dle chuti | 1 hrst |
nasekané pistácie | 1 hrstička |
Postup přípravy:Máme před sebou spoustu nejen svátečních dnů, tak jsem pro vás vymyslela i jeden sváteční recept. Neznamená to ale, že v kuchyni strávíte spoustu času. Naopak, tento recept je hotový za chvilku a myslím, že s ním určitě všechny překvapíte. Ať už si ho připravíte jako předkrm na Vánoce, nebo jako pohoštění na Silvestra, uvidíte, že budete nadšení.
- Brambory si oloupeme, nastrouháme nahrubo, osolíme (zhruba ½ lžičky) a necháme 5 minut odstát. Poté z brambor vymačkáme přebytečnou tekutinu (nejlépe přes plátno). Brambory opět trochu osolíme a smícháme s bramborovým škrobem. Na pánvi si rozpálíme přepuštěné máslo a smažíme na něm z obou stran bramborové rösti (tvoříme placičky zhruba o velikosti 4-5 cm).
- Do vyšší misky si dáme tuňáka (dobře okapeme šťávu), krémový sýr, bylinky, sůl a pepř. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladkého krému. Krém si dáme do zdobicího sáčku a vložíme vychladit do lednice.
- Mezitím si připravíme pažitkový krém. Sýr si smícháme s nasekanou pažitkou a osolíme ho podle chuti. Také ho dáme do zdobicího sáčku.
- Vychladlé rösti ozdobíme tuňákovým a pažitkovým krémem. Nakonec můžete rösti ozdobit nějakou čerstvou bylinkou nebo různými výhonky a posypat nasekanými pistáciemi.
Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy45 min
Autor:
zavřít okno