

| Ingredience: | |
| salátová okurka | 2 ks | 
| smetana ke šlehání | 250 ml | 
| mléko | 400 ml | 
| kopr | 2 lžíce | 
| limetka | 1 ks | 
| olivový olej | 100 ml | 
| sůl | dle chuti | 
| bílý pepř | špetka | 
| listy salátu | na dekoraci | 
Inspirováno kuchařem Honzou z kulinárního studia Cocino Rivero, který ale polévku připravoval z výrobků Alpro.
Limetku řádně omyjeme a ostrouháme z ní kůru, kterou smícháme s olivovým olejem.
Dvě okurky oloupeme a rozmixujeme spolu se smetanou, pak přilijeme mléko. Přidáme jemně nasekaný kopr, podle chuti limetkovou šťávu, pepř a sůl.
Polévku uložíme do chladna alespoň na dvě hodiny.
Okurku, která nám zbyla k dekoraci, oloupeme a nakrájíme na špalíky vysoké asi 4 cm. Částečně z nich vykrojíme semínka, aby nám vznikl "kalíšek". Ten pak naplníme menšími opranými listy salátu a snítou kpru, můžeme doplnit měsíčkem limety nebo citronu).
Na pěkný hluboký talíř nalijeme polévku a doprostřed postavíme okurkový kalíšek. Polévku zakápneme ochuceným olejem a podáváme samotnou nebo s tmavým pečivem.
Podrobné info: