Pažitka
Název:

Šlehačková bábovka s borůvkami


Šlehačková bábovka s borůvkami


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka600 g
šlehačka (31%)300 ml
cukr250 g
vejce6 ks
prášek do pečiva1 ks
borůvkycca 3 - 4 hrsti
máslo na vymazání formy
mouka na vysypání formy
Postup přípravy:

Neznám nikoho, kdo by neměl rád bábovku. Je dost slavnostní, ale zároveň i klasická a na starý stůl na chalupě zapadne líp než kdejaká makronka.

A když je léto, proč do ní nepřidat několik hrstí borůvek.

Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Z bílků ušlehejte sníh. Žloutky vyšlehejte společně s cukrem do světlé pěny a poté k nim přimíchejte šlehačku. 

Mouku smíchejte s práškem do pečiva. Přimíchejte žloutky s cukrem a se smetanou a nakonec pomalu sníh z bílků.

Bábovkovou formu vymazejte máslem a vysypte strouhankou. Vlijte 2/3 těsta a přidejte borůvky. Nemusíte šetřit a pěkně jimi těsto posypte. Na borůvky nalijte zbytek těsta. 

Pečte na 170°C přibližně hodinu. Propečení zkoušejte špejlí. Těsto se na ni nesmí lepit. 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno