Pažitka
Název:

Šlehačkové řezy


Šlehačkové řezy


Ingredience:
vejce4 ks
moučkový cukr100 g
hladká mouka100 g
kakao2 lžíce
smetana ke šlehání2 kelímky
pařížská smetana2 kelímky
ztužovač1 balíček
Ingredience:
Postup přípravy:

Nadýchaný piškot se smetanou je to nejlepší a každému chutná....

Bílky vyšleháme s cukrem. Pak přimícháme žloutky a vyšleháme do husté pěny. Nakonec vmícháme vařečkou mouku smíchanou s kakaem. Z těsta vyjdou 3 malé obdélníky, které pečeme postupně každý zvlášť na pečícím papíru. Smetany vyšleháme se ztužovačem. První plát potřeme hustě pařížskou šlehačkou, položíme druhý plát, který pomažeme hustě klasickou šlehačkou a přeložíme třetím plátem. Povrch zdobíme dle libosti. Ovoce, šlehačka, poleva...

Kdo by chtěl více porcí, musí se udělat 3 dávky a použít více smetany.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Tereza Buranská

    zavřít okno