Pažitka
Název:

Šlehačkový cheesecake dort s ovocem (vegan)


Šlehačkový cheesecake dort s ovocem (vegan)


Ingredience:
Korpus:
ovesné vločky (lze koupit bez lepku)100 g
kešu ořechy hrst
javorový sirup90 g
bambucké máslo Purity Vision1 lžíce
kakaový prášek (lze nahradit karobem)2 lžíce
Krém:
kokosové mléko 80% REAL1 plechovka
světlé sladidlo (javorový sirup či moučkový cukr) dle chuti
kakaové máslo či kokosový olej30 g
Zdobení:
ovoce dle chuti
Vivani vegan hořká čokoláda dle chuti
vegan bílá čokoláda Ichoc dle chuti
Postup přípravy:

Spousta čerstvého ovoce a mlsná, tak to byl sakra důvod pro nějaké mlsáníčko. Miluji léto a jeho pestrost a tento dortík mě strašně baví. Příprava je velmi snadná a rychlá a nebudeme ztrácet čas a jdeme na něj.

Ovesné vločky pomeleme na prach s kešu ořechy, nasypeme do mísy, do které nalijeme javorový sirup, přidáme bambucké máslo a kakaový prášek, vypracujeme tvárnou hmotu. Vzniklou směs upěchujeme do dortové formy, kterou jsme si vystlali pečícím papírem. Do těsta píchneme sem tam vidličkou.

Vložíme do trouby a pečeme 15 minut.

Korpus necháme důkladně vychladnout a mezitím si připravíme krém. Vyjmeme kokosové mléko z lednice, kde bylo 24 hodin, případně jej vložíme na 45 minut do mrazáku. Otevřeme plechovku a vyjmeme tuhou část bez tekutého podílu. Vložíme do šlehací nádoby a šleháme na plné otáčky. Následně již jen vmícháme sladidlo a přidáme ve vodní lázni rozpuštěné kakaové máslo či kokosový olej (jde obojí, jen pozor). Kakaové máslo či kokosový olej rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout, případně si pomůžeme ochlazením ve studené vodní lázni.

Připravený krém vložíme do lednice.

Když máme korpus vychladlý, vyndáme krém z lednice. Krém navrstvíme na korpus a ozdobíme dle libosti ovocem. Já jsem ještě přidala hoblinky hořké čokolády Vivani a vegan bílé čokolády IChoc.

Dort dáme do lednice důkladně vychladit.

Přeji příjemné mlsání.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno