Pažitka
Název:

Šlehaný makový chlebíček (se sníženým obsahem cukru)


Šlehaný makový chlebíček (se sníženým obsahem cukru)


Ingredience:
Ingredience:
změklé nebo jemné rozehřáté máslo či kokosový olej150 g
cukr (můžete přidat i více)50 g
vejce od šťastných slepiček (žloutky a bílky zvlášť)5 ks
mouka (hladká nebo jemná špaldová)150 g
mletý mák80 g
prášek do pečiva1 ks
sůl špetka
Postup přípravy:

Buď si o hodinku můžete přispat, a nebo upéct vynikající chlebíček jako já. V noci před odchodem do pelechu jsem usínala s pocitem, jak moc se už těším na ráno.

Bílky se solí vyšleháme v tuhý sníh.

V druhé míse vyšleháme cukr s tukem v pěnu a postupně zašleháváme i žloutky. Poté zašleháváme mouku s kypřícím práškem a mákem. Nakonec oparně zlehka vpracujeme do těsta i ušlehané bílky. 

Těsto nalijeme do formy, kterou si vysteleme pečícím papírem. Pečeme pozvolna v troubě předehřáté na 150 - 160 stupňů přibližně 45 minut.

Po upečení necháme chlebíček vychladnout na mřížce.

Podáváme s kyselejší (pikantnější) marmeládou a s miskou jogurtu nebo skyru či sklenkou kefíru.

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno