

| Vývar: | |
| slepice | 1 kg |
| kořen petržele | 1 ks |
| mrkev | 2 ks |
| malý celer s natí | 1 ks |
| bobkový list | 4 ks |
| nové koření | 8 kuliček |
| růžová sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| Máslová zelenina: | |
| mrkev | 2 ks |
| kořen petržele | 1 ks |
| hrášek | 2 hrsti |
| máslo | 2 lžíce |
| Vaječný svitek: | |
| vejce | 2 ks |
| rýžová krupička | 2 lžíce |
| pažitka | hrst |
| růžová sůl | dle chuti |
| řepkový olej | dle potřeby |
Marodíme. Všichni. A na nic nemáme chuť. Tak snad nám alespoň tahle posilující polévka dodá trochu energie a vyžene bacily z těla pryč.
Celou slepici dáme společně s očištěnou zeleninou, celerovou natí a divokým kořením do hrnce a zalijeme studenou vodou.
Přivedeme k varu, poté stáhneme plamen na minimum a necháme polévku táhnout cca 3 hodiny. Slijeme a obereme maso.
Mrkev a petržel očistíme, nakrájíme na nudličky jillian a společně s hráškem krátce orestujeme na másle.
Do vývaru vložíme pokrájené maso, máslovou zeleninu a dochutíme solí a pepřem.
Na svítek oddělíme žloutky od bílků. Vyšleháme tuhý sníh, do kterého opatrně zamícháme žloutky, pažitku, sůl a mouku. Hmotu rozprostřeme na rozpálenou pánev vytřenou olejem a pečeme na mírném plameni z obou stran. Krájíme na kostičky.
Podrobné info: