Vývar: | |
slepice | 1 kg |
kořen petržele | 1 ks |
mrkev | 2 ks |
malý celer s natí | 1 ks |
bobkový list | 4 ks |
nové koření | 8 kuliček |
růžová sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Máslová zelenina: | |
mrkev | 2 ks |
kořen petržele | 1 ks |
hrášek | 2 hrsti |
máslo | 2 lžíce |
Vaječný svitek: | |
vejce | 2 ks |
rýžová krupička | 2 lžíce |
pažitka | hrst |
růžová sůl | dle chuti |
řepkový olej | dle potřeby |
Marodíme. Všichni. A na nic nemáme chuť. Tak snad nám alespoň tahle posilující polévka dodá trochu energie a vyžene bacily z těla pryč.
Celou slepici dáme společně s očištěnou zeleninou, celerovou natí a divokým kořením do hrnce a zalijeme studenou vodou.
Přivedeme k varu, poté stáhneme plamen na minimum a necháme polévku táhnout cca 3 hodiny. Slijeme a obereme maso.
Mrkev a petržel očistíme, nakrájíme na nudličky jillian a společně s hráškem krátce orestujeme na másle.
Do vývaru vložíme pokrájené maso, máslovou zeleninu a dochutíme solí a pepřem.
Na svítek oddělíme žloutky od bílků. Vyšleháme tuhý sníh, do kterého opatrně zamícháme žloutky, pažitku, sůl a mouku. Hmotu rozprostřeme na rozpálenou pánev vytřenou olejem a pečeme na mírném plameni z obou stran. Krájíme na kostičky.
Podrobné info: