Pažitka
Název:

Slepičí s vaječným svítkem


Slepičí s vaječným svítkem


Ingredience:
Vývar:
slepice1 kg
kořen petržele1 ks
mrkev2 ks
malý celer s natí1 ks
bobkový list4 ks
nové koření8 kuliček
růžová sůl dle chuti
pepř dle chuti
Máslová zelenina:
mrkev2 ks
kořen petržele1 ks
hrášek2 hrsti
máslo2 lžíce
Vaječný svitek:
vejce2 ks
rýžová krupička2 lžíce
pažitka hrst
růžová sůl dle chuti
řepkový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Marodíme. Všichni. A na nic nemáme chuť. Tak snad nám alespoň tahle posilující polévka dodá trochu energie a vyžene bacily z těla pryč.

Celou slepici dáme společně s očištěnou zeleninou, celerovou natí a divokým kořením do hrnce a zalijeme studenou vodou.

Přivedeme k varu, poté stáhneme plamen na minimum a necháme polévku táhnout cca 3 hodiny. Slijeme a obereme maso.

Mrkev a petržel očistíme, nakrájíme na nudličky jillian a společně s hráškem krátce orestujeme na másle.

Do vývaru vložíme pokrájené maso, máslovou zeleninu a dochutíme solí a pepřem.

Na svítek oddělíme žloutky od bílků. Vyšleháme tuhý sníh, do kterého opatrně zamícháme žloutky, pažitku, sůl a mouku. Hmotu rozprostřeme na rozpálenou pánev vytřenou olejem a pečeme na mírném plameni z obou stran. Krájíme na kostičky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno