Pažitka
Název:

Slunečnicové "rizoto"

vegetariánský recept


Slunečnicové "rizoto"


Ingredience:
Ingredience:
slunečnicová semínka250 g
pokrájená bílá část jarní cibulky2 hrsti
kukuřice2 hrsti
hrášek2 hrsti
olej2 lžíce
vývarcca 400 ml
růžová sůl špetka
čerstvý tymián dle chuti
Postup přípravy:

Říkáte si, co si to zase ta šílená ženská vymyslela? Chyba lávky. Recept na tohle "rizoto" mi prozradila moje sousedka a kamarádka Magda Růžičková a já jí za to moc děkuji, protože jsme si moc pochutnali. Je to rychlé, snadné, můžete si do něj dát, na co máte chuť. Prostě ho vyzkoušejte taky.

Semínka přes noc namočte do vody. Druhý den je slijte, cca 1/3 odeberte a rozmixujte na kaši. 
Na oleji zpěňte cibulku, přidejte semínka, kaši, kukuřici, hrášek a lístečky tymiánu. Chvíli restujte a poté zalijte vývarem. Duste, dokud se tekutina neodpaří a nevznikne konzistence rizota. 
Podle chuti můžete dosolit a servírovat.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno