Ingredience: | |
slunečnicová semínka | 250 g |
pokrájená bílá část jarní cibulky | 2 hrsti |
kukuřice | 2 hrsti |
hrášek | 2 hrsti |
olej | 2 lžíce |
vývar | cca 400 ml |
růžová sůl | špetka |
čerstvý tymián | dle chuti |
Říkáte si, co si to zase ta šílená ženská vymyslela? Chyba lávky. Recept na tohle "rizoto" mi prozradila moje sousedka a kamarádka Magda Růžičková a já jí za to moc děkuji, protože jsme si moc pochutnali. Je to rychlé, snadné, můžete si do něj dát, na co máte chuť. Prostě ho vyzkoušejte taky.
Semínka přes noc namočte do vody. Druhý den je slijte, cca 1/3 odeberte a rozmixujte na kaši.
Na oleji zpěňte cibulku, přidejte semínka, kaši, kukuřici, hrášek a lístečky tymiánu. Chvíli restujte a poté zalijte vývarem. Duste, dokud se tekutina neodpaří a nevznikne konzistence rizota.
Podle chuti můžete dosolit a servírovat.