Ingredience: | |
šmakoun s hlívou | 200 g |
cibule | 1 ks |
hříbky | 500 g |
zeleninový vývar | 600 ml |
rostlinná smetana | 200 ml |
olej | 1 lžíce |
máslo | 1 lžíce |
drcený kmín | 2 lžičky |
petrželka | hrst |
hraška na zahuštění | hrstka |
Další z úžasných receptů se šmakounem s příchutí hlívy ústřičné. Pokud jste šmakounovi, ještě nepřišli na chuť, zkuste s ním uvařit nějaký hlavní chod či dokonce dezert. Uvidíte, že se s ním dá doslova kouzlit. Nebojte se prostě experimentovat.
Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibulku. Přidáme hříbky a necháme 5min orestovat.
Poté si zhruba třetinu hříbků dáme stranou, ke zbytku přilijeme vývar se smetanou a 10min povaříme.
Vmícháme kmín, rozmixujeme a podle potřeby zahustíme hraškou.
Na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme hříbky, které jsme si dali předtím stranou a přihodíme k nim pokrájeného Šmakouna. Krátce orestujeme a přidáme do omáčky.
Nyní už zbývá jen dochutit solí a pepřem. Servírujeme posypané čerstvou petrželkou.