Pažitka
Název:

Šmakoun na hříbkách

vaříme se šmakounem


Šmakoun na hříbkách


Ingredience:
Ingredience:
šmakoun s hlívou200 g
cibule1 ks
hříbky500 g
zeleninový vývar600 ml
rostlinná smetana200 ml
olej1 lžíce
máslo1 lžíce
drcený kmín2 lžičky
petrželka hrst
hraška na zahuštění hrstka
Postup přípravy:

Další z úžasných receptů se šmakounem s příchutí hlívy ústřičné. Pokud jste šmakounovi, ještě nepřišli na chuť, zkuste s ním uvařit nějaký hlavní chod či dokonce dezert. Uvidíte, že se s ním dá doslova kouzlit. Nebojte se prostě experimentovat.

Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibulku. Přidáme hříbky a necháme 5min orestovat.
Poté si zhruba třetinu hříbků dáme stranou, ke zbytku přilijeme vývar se smetanou a 10min povaříme.
Vmícháme kmín, rozmixujeme a podle potřeby zahustíme hraškou.
Na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme hříbky, které jsme si dali předtím stranou a přihodíme k nim pokrájeného Šmakouna. Krátce orestujeme a přidáme do omáčky.
Nyní už zbývá jen dochutit solí a pepřem. Servírujeme posypané čerstvou petrželkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Lentesová

    zavřít okno