Pažitka
Název:

Šmakoun s brokolicí na kari


Šmakoun s brokolicí na kari


Ingredience:
Ingredience:
Šmakoun Mexico1 balení
střední mrkev2 ks
menší brokolice1 ks
přírodní sýr Palouček1 ks
sůl dle chuti
pepř špetka
kari špetka
Příloha:
rýže basmati dle potřeby
Postup přípravy:

Taky jste už přejezení masa jako já? Šmakoun je skvělou náhradou za maso a ještě k tomu skvěle chutná. Vždy když přemýšlím co bych mohla uvařit, tak se snažím vymyslet něco opravdu rychlého, protože toho času nemám úplně moc.

Šmakouna si nakrájíme na nudličky, brokolici na střední kousky, mrkev na kolečka a mezitím si rozpálíme pánev s kapkou řepkového oleje. Na rozpálenou pánev dáme šmakouna, kterého osmahneme. Jakmile má nazlátlou barvu, tak přidáme brokolici s mrkví, chvíli orestujeme a poté podlijeme vodou. Necháme zhruba 5 minut dusit a pak přidáme palouček na zjemnění chuti a okořeníme (sůl, pepř, kari). Palouček používám místo smetany, aby jídlo bylo lehčí. Takže pokud nemáte palouček, tak můžete přidat smetanu. Chvíli necháme prohřát a můžeme servírovat s rýží.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Michaela Kovářová

    zavřít okno