Pažitka
Název:

Šmakounova pánev s vepřovým masem a luštěninami


Šmakounova pánev s vepřovým masem a luštěninami


Ingredience:
Ingredience:
Šmakoun s příchutí hlíva ústřičná, mexiko nebo uzený200 g
libové vepřové maso nakrájené na nudličky300 g
pórek nakrájený na tenká kolečka2 hrsti
sterilované červené fazole bez nálevu5 lžic
sterilovaná cizrna bez nálevu5 lžic
rajčatový protlak2 lžíce
olej5 lžic
česnek nakrájený na tenké plátky2 stroužky
tymián dle chuti
vývar1 dcl
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř špetka
Postup přípravy:

Pánev, která nadchne i dřevorubce (smích). Pokud přemýšlíte, co dobrého k obědu nebo večeři, volte zrovna můj zmíněný recept. Věřte, že si pochutnáte.

Na oleji orestujeme zprudka maso, které mírně osolíme. Když se zatáhne, přidáme protlak a po pěti minutách zalijeme vývarem. Dusíme za občasného míchání pod pokličkou do měkka.

Maso pak vyjmeme děrovanou lžící a na výpeku, do kterého podle potřeby přidáme trochu oleje, opečeme do zlatova na kostičky nakrájeného šmakouna, ke konci krátce osmahneme i česnek. Poté přisypeme pórek, zarestujeme, přidáme fazole i cizrnu, podle potřeby ještě můžeme podlít vývarem. Směs promícháme s měkkým masem, dochutíme solí, pepřem a tymiánem a krátce provaříme. 
Podáváme s libovolnou přílohou - tortilla, pečivo, těstoviny, rýže.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno