Pažitka
Název:

Šmakounovy mrkváky

vaříme se šmakounem


Šmakounovy mrkváky


Ingredience:
Ingredience:
očištěná mrkev300 g
Šmakoun Mexico200 g
gouda100 g
M-vejce2 ks
petrželka hrst
sůl dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:

Poslední dobou mám ze Šmakouna samé rychlovky, já vím. Ale přece v kuchyni nemusíme trávit několik hodin, abychom na stůl servírovali chutné a kvalitní jídlo. Nejraději mám ty rychlé improvizace ze surovin, které máte doma a potřebujete je spotřebovat. Mně ležela ve špajzu mrkev a v lednici mexický Šmakoun. Na okně začala chřadnout petrželka. Tak šup do mísy a mrkvové karbanátky se Šmakounem jsou tu.

Mrkev jemně nastrouháme, goudu také. Šmakouna můžeme buď postrouhat nahrubo a nebo stačí rozdrobit. Nyní už to bude rychlovka. Vše dáme do mísy, přidáme vejce, nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme, promícháme. Troubu předehřejeme na 200°C. Z mrkvové hmoty vytvarujeme karbanátky a dáme na pečící papír. Pečeme 15-20min. Servírujeme nejlépe s bramborovou kaší. Já tentokrát zvolila kaši s mrkvičkou (půl na půl).

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Lentesová

    zavřít okno