

| Těsto: | |
| Šmakoun Mexico | 200 g |
| vařené oloupané brambory | 100 g |
| strouhaný čedar | 25 g |
| vejce | 1 ks |
| cibule | 1 ks |
| dijonská hořčice | 1 lžíce |
| česnek | 2 stroužky |
| petržel | 1 hrst |
| Obalování: | |
| kukuřičná strouhanka | 30 g |
| čedar | 30 g |
Šmakoun je surovina, která se umí nenápadně převlékat do opravdu rozmanitých kabátků ve světě jídla....měli jsme z něho krtkův dort, různé dezerty, saláty, omáčky a nyní si můžeme pochutnat na těchto roztomilých kuličkách, které si doslova velebí v rajčatovém dipu....dá je jíst nejen zdravě, ale i chutně!
Cibuli nakrájíme velmi najemno, opečeme dozlatova na lžíci oleje a necháme vychladnout. Šmakoun i brambory rozmačkáme vidličkou. Sýr jemně postrouháme, petrželku posekáme. Všechny ingredience na těsto důkladně promícháme. Osolíme, opepříme a můžeme přidat špetku chilli. Pomocí lžiček vytvarujeme menší kuličky, které obalujeme v sýrové strouhance (strouhanka smíchaná s drobnými hoblinkami sýru). Pečeme při 200°C 15min, poté dopečeme pod grilem dozlatova (cca 5min). Podáváme nejlépe s rajčatovým dipem.
Podrobné info: