

| Ingredience: | |
| vepřová kotleta bez kosti | 5 plátků |
| 12% smetana | 1 kelímek |
| jemně nastrouhaný čerstvý zázvor | 1 lžíce |
| granulovaný česnek | 1 lžíce |
| šťáva z 1/2 limetky | dle chuti |
| hladká mouka | 1 lžíce |
| jemně nastrouhaný Eidam | 100 g |
| strouhanka | na obalení |
| tuk | na smažení |
Na másle smažený řízek je klasika, která nikdy nezklame. Ale také nám chutnají řízky, které jsou před smažením naložené v marinádě.
V plytší uzavíratelné nádobě vidličkou promícháme smetanu se zázvorem, česnekem a limetkovou šťávou.
Opláchnuté, osušené plátky masa zvláčníme (naklepeme) tenderizerem, naložíme do nádoby s marinádou a dáme přes noc do lednice.
Poté plátky vytáhneme a do marinády přidáme sůl, nastrouhaný sýr a mouku. Prošleháme, v utvořeném těstíčku obalíme plátky masa a protáhneme je strouhankou.
Pozvolna smažíme v rozehřátém tuku z každé strany 10 minut.
Jako příloha se hodí vařené brambory, bramborová kaše, nebo bramborový salát.
Podrobné info: