Pažitka
Název:

Smažené nudle se zeleninou a houbami


Smažené nudle se zeleninou a houbami


Ingredience:
Ingredience:
sušené bezvaječné nudle (čtvereček na porci) dle potřeby
olej dle potřeby
cibule dle chuti
česnek dle chuti
zázvor dle chuti
zelenina (mrkev paprika, cuketa, bílé zelí...) dle chuti
houby (Jidášovo ucho, hlíva ústřičná) dle chuti
jarní cibulka dle chut
mungo klíčky dle chuti
světlá sojová omáčka dle chuti
rybí omáčka dle chuti
Hoisin omáčka dle chuti
limeta dle chuti
Sriracha omáčka dle chuti
Postup přípravy:

Určitě všichni znáte smažené nudle, co se dají koupit ve městě v nějakém Asijském bistru. Taky jsem na ně chodila, ale musím říct, že dřív chutnaly o dost líp. Teď mi přijde, že je to samá nudle a nikde nic.

Proč si tedy neudělat vlastní nudle a dát si tam co má každý rád. Konkrétně tyto nudle, co vidíte na fotce, vznikly jako večeře, a proto je tam docela dost zeleniny. Hlavně složení se často mění podle toho, co je doma a tak. Berte to tedy spíše jako inspiraci a zamyslete se, co se dá u vás koupit a co máte rádi.

Nudle si uvařte podle návodu a propláchněte je studenou vodou.

Pánev wok a nebo nějakou vyšší si rozpalte, dejte trochu oleje a orestujte nejprve cibuli, mrkev, česnek a zázvor. Po chvilce přidejte i zbytek zeleniny a houby. Dvě minutky smažte a přidejte i klíčky a jarní cibulku. Promíchejte a vypněte troubu. Poslední dvě ingredience dojdou teplem ze zeleniny.

Zeleninu dejte stranou a opět dejte do pánve trochu oleje. Wok opravdu dobře rozpalte, jinak se vám na něho budou nudle lepit. 

Zelenina se nekořenila, proto přidejte všechny omáčky k nudlím. Dost to pomůže i tomu, aby se od sebe krásně oddělily a byly ochucené všude.

Jestliže budete dělat dvě porce, tak dejte 2 lžíce rybí omáčky, 2 lžíce světlé sojové a 1 lžíce hoisin omáčky.

Smažte tak 3 - 5 minut a promíchejte s osmaženou zeleninou. Ochutnejte, a kdyby to bylo málo, tak přidejte ještě malinko omáček.

Kdo má rád, může si nudle pokapat limetovou šťávou (nám to chutná, jsme kyseláči). A kdo chce pikantní, tak si dá omáčku Sriracha.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno