

| Ingredience: | |
| rýže | 1 pytlík |
| mleté maso | 100 g |
| mozzarella | 1 ks |
| hrášek | dle potřeby |
| kapie | 1 ks |
| česnek | dle chuti |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| kari koření | špetka |
| vejce, mouka, strouhanka | na obalení |
Chuťovka, která zasytí....
Rýži uvaříme do poloměkka. Necháme vychladnout a mezitím si do mísy připravíme maso, nebo uzeninu, okořeníme, přidáme ostatní ingredience a uděláme malé kuličky asi o průměru 4 cm. Takto připravené kuličky obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Ve větším množství oleje pak kuličky smažíme do zlatova. Nejlépe se hodí k zelnému salátu, který připravíme ze zelí, mrkve, olivového oleje, cukru, soli a balsamika.
Poznámka: Z této dávky uděláme cca 8 kuliček, dle velikosti.
Podrobné info: