Pažitka
Název:

Smetanová polévka s uzenou paprikou


Smetanová polévka s uzenou paprikou


Ingredience:
Ingredience:
velká brambora3 ks
mléko300 ml
zeleninový vývar nebo hovězí vývar1 l
smetana na vaření150 ml
uzená paprika3 lžičky
pepř1 lžička
česnek3 stroužky
anglická slanina100 g
větší cibule1 ks
olej nebo sádlo3 lžíce
libeček kousek
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Kdo má rád vůni a chuť uzené papriky, určitě si pochutná na této polévce.

Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Opečeme je na lžíci oleje a jemně pokrájené slanině, zalijeme mlékem a spolu s libečekem uvaříme doměkka.

Cibuli nasekáme nadrobno a opečeme na troše oleje dozlatova.

Pak brambory s mlékem ponorným mixérem rozmixujeme (kdo chce, dá si pár brambor stranou a pak je vloží do hotové polévky). K takto zahuštěné polévce dolijeme vývar, přivedeme k varu, přidáme rozetřený česnek, uzenou papriku, osmaženou cibuli a podle chuti dosolíme. Nakonec přilijeme smetanu na vaření, případně přidáme kousky brambor a vypneme.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno